Hitta till Utö

Utö ligger i Stockholms södra skärgård och kan lätt nås med båt från både Nynäshamn, Årsta Havsbad och sommartid även från Strömkajen vid Grand Hotell i Stockholm. 


Waxholmsbolaget är huvudman för trafiken och har turlistor för alla linjer på http://www.waxholmsbolaget.se (English:  http://www.waxholmsbolaget.se/visitor)

Båttider och färdbeskrivning finns på både Waxholmsbolagets hemsida och Utö Rederis hemsida.

Åker ni bil till Årsta Brygga finns en parkering där man kan betala med mobil och kort. En fullständigare beskrivning finns på hemsidan för Utö Parkering AB

Behöver ni en taxibåt så kontakta UtoStuga för mer information.
En av båtarna erbjuder dessutom fri transport till huset.

Sommaren 2015 pågår ett försök med nord-sydlig linje för att man ska kunna besöka flera öar utan att behöva åka in till Stockholm för att byta båt. Båtlinjen sträcker sig mellan Nynäshamn och Arholma. Under nio veckor, från mitten av juni till mitten av augusti ska två båtar trafikera linjen med en kapacitet på 65 passagerare vardera.
Buss kommer att finnas för att ta sig från Ålö upp till Gruvbryggan på Utö.


Kommer ni med flyg så finns flygbussar till T-Centralen från alla flygplatser. Även tåg från Arlanda. Från T-Centralen tar man pendeltåg till Västerhaninge och därefter buss 846 direkt ner till båten.
Information om biljetter, priser och tider för pendeltåg och bussar: http://www.sl.se

Välkommen!