« Flera stugor

Stuga Rackarbo (Lervik, Näsudden) Utö på Utö

Välkommen till Stuga Rackarbo (Lervik, Näsudden) Utö
4 personer (4 vuxna / 2 barn)

Rackarbo ligger vid Näsudden på Utö. Rackarbo är ett charmigt och enkelt skärgårdsboende med närhet till härliga bad, främst Lervikens sandstrand endast ett par minuters gångväg genom skogen. Här finns också intressanta spår från istiden i form av jättegrytor vid klipporna. Till Allévikens klippor och större sandstrand är det en fin promenad genom blåbärsris och grusväg, dit är det ca 15 min. Båda stränderna är fina platser för att avnjuta kvällsfikat vid solnedgången.

Det finns två separata rum att sova i: ett allrum med två enkelsängar och ett sovrum med en våningssäng.

Pentryt är utrustat med kyl och frys, bänkspis med ugn och givetvis varmt och kallt vatten. Utedasset finns ett tiotal meter bort, och uteduschen med varmt vatten runt stugknuten.

En altan finns för att avnjuta alla sommarens härliga måltider. För barnen finns blåbär att plocka och de kan enkelt göra en egen upptäcktsfärd till baden vid Lervik och Alléviken.

Bildgalleri
Välkommen till Rackarbo
Sovrum med våningssäng
Allrum
Mot ägarens trapp
Trapp upp till ägaren
Säng i allrum. En extra viksäng finns
Nybyggt dass
Stig bakom dasset ner till Lerviks strand
En dag i juni
Utsikt mot Skomakarskär...
... och Näsudden
Intressanta geologiska fynd
Förmodad s.k. \'ryssugn\' i botten från 1700-talet


Mycket att upptäcka
Här blir fin solnedgång
Här finns Rackarbo, adress Näsudden 7
Praktiska detaljer för Stuga Rackarbo (Lervik, Näsudden) Utö

Det är endast ett par minuters promenad till Lerviks badstrand. Avståndet till närmaste brygga är ca 400 m (Näsuddens brygga) och det är 4,5 km till Gruvbyn där restauranger och mataffär finns. Cyklar kan hyras vid gästhamnen och mopeder vid macken. Du kan även boka taxi (om du har mycket bagage till exempel).

Städmateriel, kökshanddukar, diskmedel och diskborste, toapapper finns på plats när du kommer, men tillhandahålls inte under vistelsen. Lakan och handdukar ingår inte, så ta gärna med dig dina egna.

Om du inte har plats för lakan och handdukar kan dessa hyras men då är det viktigt att du uppger detta vid bokningstillfället. Duschar gör du ute i den härligt talldoftande uteduschen, självklart är duschen försedd med varmvatten!

Uppge vid bokningstillfället om du önskar slutstädning och/eller lakanset.
Hund får medtagas med egen filt/korg, men ej katt eller andra husdjur.

Hitta till Stuga Rackarbo (Lervik, Näsudden) Utö
(Hitta till Utö)

Närmaste brygga är Näsuddens brygga, markerad med ett x i båttidtabellen. Säg till på båten att du ska gå av där när du köper biljett. Köp gärna en karta också så blir det lättare att planera.
Gå av vid Näsuddens brygga och gå upp för backen rakt fram och passera de bruna garagen. Första röda huset på höger sida finns Utostuga.se Här finns nyckel och mer information hur ni tar er vidare till stugan genom att följa grusvägen rakt fram ett par hundra meter.
Adressen är Näsudden 7 på höger sida.
Dubbelklicka på röda märket så kommer en vägkarta upp.